Logo
Hétköznapi Hősök Ifjúsági Egyesület

HHIE 2008 - Téli Esték Meséi

Figyelem! Új ablakban nyissa meg. PDFNyomtatásE-mail

Írta: Éberen Őrködő

Idén is rendezünk találkozót csakazértisss! Téli Esték Meséi címmel december 19-20-21-i hétvégén, péntek délutántól vasárnap estig (vagy tovább) várunk Benneteket a klubban!

 

Lesz mindenféle társasjáték, szerepjáték. Több mesélő is készül, például seeliesidhe a címadó mesével.

 

Emellett beszélgetünk az egyesületről (hogyan tovább, jövő évi tervek), és a tagokról (mi van veletek). De persze kihagyhatatlan és megunhatatlan a szerepjátékos élmények megosztása (egy jó kupa, fűszeres, forralt bor mellett).

A karácsonyi hangulatot Ti garantáljátok!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Téli Esték Meséi, 2008 - Mesék az Arany Unikornisból

 

Öregapó meséje - Egy kisfiú álmai...

 

"Az a tél sem volt sem hidegebb, sem kevésbé enyhébb a mostaninál. Korán kezdődött és oly hosszúra nyúlt, akár a Telman pék rétese.

Néha pedig - általában sötétedés után - olyan hűvös szelek fújtak keresztül a város utcáin, hogy azt még az a hideg szívű vén banya, az özvegy Meroise is megirigyelhette volna.

És persze ott voltak még a farkasok is.

Soha nem látott mennyiségben özönlöttek le kiéhezve a hegyekből, félelmet és rettegést hozva a környező tanyákra. Raboltak azok aztán óvatlan gyermeket, öreget - bár nem természetük - és persze jószágot is szép számmal.

A késő ősztől folyamatosan aláhulló temérdek mennyiségű hó végül teljesen elzárta egymástól az északi falvakat és városokat, és úgy egészében a királyság egész innenső fertályát.

A hegyi hágók egészen a tavasz legvégéig járhatatlanná váltak, és utána is csak a legelszántabbak, vagy a legbolondabbak vállalkoztak átkelni a magas hegyeken.

Így telt el lassan Alturiak, majd Ches bő két harmada, de az időjárás mégsem látszott változni. Még Zöldfű ünnepén is mindent halotti fehérség borított.

Annak a Zöldfűnek az ünnepén, amelynek idején történetem kezdődik…"

 

Fent

Keresés

Véletlen kép a galériából

35
Image Detail Image Download
Fent