Logo
Hétköznapi Hősök Ifjúsági Egyesület

Bob Breen

Figyelem! Új ablakban nyissa meg. PDFNyomtatásE-mail

Írta: Darabos Richárd

Bob Breen a harcművészek közösségének egyik legmeghatározóbb személyisége. Tudása és oktatói képessége világszerte elismert.
Közismert közelharc specialista, egyaránt kiváló szakértője a pusztakezes-, a bot- és a késharcnak. Egyike a világ legjobb késharc-szakértőinek.


A harcművészetekkel 1966-ban kezdett ismerkedni. 1970-ben fekete övet kapott Wado Ryu karatéban Tatsuo Suzukytól (7. dan), 1972-ben elérte a 2. dant. 1974-ben Japánba költözött, ahol számos mestertől tanult. Ő volt a csapatkapitánya az Amateur Martial Arts Association (AMA) csapatának, amely 1974-ben legyőzte a Japán csapatot. Egyike azoknak az úttörőknek, akik meghonosították a full-contact küzdelmeket Európában.
1978-ban kezdett Kalit tanulni Jay Dobrintól, 1979-ben szervezte meg az első Dan Inosanto szemináriumot Angliában. A szeminárium hatására Dan Inosanto tanítványa lett, később Full Instruktor a Jeet Kune Do és a Kali rendszerben.
http://www.hansport.sk/bobetdan2.jpgBob Breent úgy ismerik, mint a JKD és Fülöp-szigeti Harcművészet atyja Európában. Alapító tagja az 1987-ben alakult World Eskrima Kali Arnis Federation-nak (WEKAF) és alapítója a European Arnis Kali Eskrima Federation-nak (1992). A Fülöp-szigeteken 1992-ben megrendezett I. World Kali Eskrima Arnis Championship-en részt vett angol csapat kapitánya és egyben edzője volt. Bob elismertségét tovább növelte, hogy számos JKD / Kali instruktort nevelt ki az elmúlt évek alatt.
2000-ben megalapította a Jeet Kune Do-Kali International-t szervezetet mely célja elterjeszteni a Jeet Kune Do-t és a Kali-t Európában.

 

Fent

Keresés

Véletlen kép a galériából

Wales a XIII. században
Image Detail Image Download
Fent