Logo
Hétköznapi Hősök Ifjúsági Egyesület

A honlap működése: olvasd el!

Figyelem! Új ablakban nyissa meg. PDFNyomtatásE-mail

Írta: Éberen Őrködő

Írok pár szóban a honlap működéséről, amit érdemes elolvasnod, legalább egyszer, az elején! A honlapot a Nemzeti Civil Alap támogatásával hoztuk létre!

Ha nem regisztrált látogató vagy, a cikkek és a fórum nagy részét ekkor is böngészheted.


Amennyiben regisztrálsz (saját fiókot nyitsz), ott meg kell adnod a felhasználó nevedet és jelszavadat, ezekkel tudsz majd belépni. Emellett egy e-mail címet is adj meg, ez kell a fiókod aktiválásához. Végül egy Név mező is van (ez az első), ez a valódi neved legyen, bár ez nem jelenik meg szinte sehol.

Miután aktiváltad a fiókodat, a jogosultságod csupán bizonyos plusz tartalmak megtekintésére korlátozódik. A fiókod létrehozásáról az admin (igen, én) e-mailben értesül. Ő (azaz én :-), erről egy Kispál szám jut eszembe...) újabb jogokat adhat neked, ha kedves vagy hozzá, és sok csokit adsz neki. Vagy sört.

Például nagyon szívesen ad szerzői jogot a tagoknak, így azok cikket is küldhetnek be: ez egy új menüpont jelenik meg nekik a Felhasználó menüben. Ekkor egy egyszerű szövegszerkesztő segítségével készítheted el a cikkedet. Rakhatsz bele képeket is. Ne felejtsd el, hogy egy cikknek van egy bevezetője, amit a szövegszerkesztő alatti Bővebben link segítségével választhatod el magától a cikktől. Írjál sok cikket, és akkor belejösz, és az admin is szeretni fog, mert nem neki kell a cikkeket írnia és feltöltenie. A szekciót (menü) és a kategóriát (almenü) se feljtsd el megjelölni!

Képet a szövegablak alatti Kép linkkel tudsz beilleszteni, amikor is bejön egy új ablak. Itt értelemszerűen működik, alul tudsz új képet feltölteni, aztán kiválasztod, és a fenti gombbal meg beszúrod. Ha nem sikerül elsőre akár a feltöltés, akár a beszúrás, próbáld meg újból, néha engem is megtréfál.

Újdonság, hogy Galéria menüpont is bekerült a főmenübe. Itt különböző képeket nézegethetsz, és a beregisztráltál, akkor fel is tölthetsz. A képek mérete nem haladhatja meg az 1 megát, és egy mappa összes képe együtt sem haladhatja meg a 20 megát. A képek feltöltése elég egyértelmű. Lehetőleg normális képeket és normális helyre rakj, mert ha nem, akkor virtuálisan dezingetrál az Ősmágus, azaz főadmin.

Ha megírtad a cikket, klikkelj a mentés gombra. Ekkor még nem lesz aktív a cikk, de az admin kap egy üzenetet, hogy új cikk van. Ekkor megvizslatja, aztán a helyesírási hibáidat kijavítva publikálja, azaz látható lesz az oldalon.

Linket is küldhetsz be, azt is ellenőrzi az admin, és utána jelenik meg!

A fórum használata egyértelmű. Nézd át a profilodat, mert sok mindent beállíthatsz, például, hogy simán (szokásos) vagy füzérszerűen jelenjenek meg a hozzászólások, vagy az aláírásodat, avatarodat (képed, ami max. 50 kilobyte lehet), meg hogy az utolsó hozzászólás jelenjen meg először. A legtöbb fórum nyilvános, új témát is nyithatsz. Az Egyesület fórumot csak regisztrált tagok olvashatják és írhatják.

Az admin még veletek együtt ismerkedik a rendszerrel, így később bővíteni fogom ezt a cikket.

Ha valami ötleted, észrevételed, kritikád van, küldj üzenetet az admin bácsinak!

 

Bort, búzát, békességet!

Fent

Keresés

Véletlen kép a galériából

24
Image Detail Image Download
Fent