Logo
Hétköznapi Hősök Ifjúsági Egyesület

A tábor megközelítése

Figyelem! Új ablakban nyissa meg. PDFNyomtatásE-mail

Írta: The

Tata a Dunántúl északi részén, a Kisalföld és a Dunántúli-középhegység találkozásánál helyezkedik el, Budapesttől kb. 60 km-re nyugati irányban, a Gerecse és Vértes-hegységet elválasztó Tatai-árok északnyugati kapujában. A városon áthalad az 1-es főút és az 1-es számú vasúti fővonal. Mellette halad el az M1-es Bécs–Budapest autópálya, amelyre közvetlen csatlakozása van a városnak.

A város központjától másfél-két kilométerre északi irányban található a Fényes Fürdő Strand és Kemping területe, táborunk tulajdonképpeni helyszíne.

A fürdő az Által-ér folyása mellett található, természetes források által táplált (természetvédelmi szempontból is fontos) lápvilággal. Kiterjedése 26 hektár.

A vonattal érkezők a tatai vasútállomástól gyalogosan körülbelül 20 percnyi kényelmes sétával közelíthetik meg a Fürdőt, illetve a sok csomaggal érkezők választhatják a pályaudvar előtt parkoló taxik valamelyikét, valamint az 1-es helyi járattal beutazhatnak a város központjában lévő busz-pályaudvarra is, ahonnan ugyancsak helyi járatok indulnak rendszeres időközönként a Fényes fürdő és camping területére.

A busszal érkezők ugyancsak választhatják a campingbe induló helyi járatokat, vagy egy kényelmes sétával (ami szintén kb. 20 perc) is megközelíthetik azt.

 

Térkép a gyalogos/autós odajutáshoz:

Az autópályáról érkezőknek a Tata-Környe leágazásnál kell lehajtania, majd be egyenesen a városközpontba addig az elágazásig, ahol a Fényes fasorra lehet rákanyarodni. Ha az autópálya felől jöttök, akkor jobbra lesz az autóbusz-pályaudvar, és rögtön azután kell balra fordulni. Aztán csak menni előre, menni, menni...

A Fürdő bejáratától igény szerint személyesen elkalauzolunk mindenkit a Tábor területéig, csupán a következő telefonszámon a főszervezőt (Gigaput) kell felhívnotok:

Telefon: 06 (70) 457-7878 / Kovács Zoltán

Sőt, akár be is hozzuk a vasút- vagy buszállomásról a kedves leendő táborlakókat, és már kedződhet is a játék!

Fent

Keresés

Véletlen kép a galériából

juhasz06
Image Detail Image Download
Fent