Logo
Hétköznapi Hősök Ifjúsági Egyesület

Shelian Galanedel

Figyelem! Új ablakban nyissa meg. PDFNyomtatásE-mail

Írta: Likár Attila

Shelian Galanedel – férfi 133 éves holdelf - 6. sz. Kalandor CN

Shelian Aglarond földjén látta meg Faerun földjét és napját, mint egy neves elf család első és egyben utolsó gyermekeként.

Szülei a természet megismertetésével és a társadalomba való beilleszkedéssel is meg akarták ismertetni, mivel igen sokat utaztak. Amikor 130 éves lehetett, a család egyik észak felé vezető útja során sajnos egy vihar kitörése után a hajó zátonyra futott, és a szülők vízbe fulladtak. Mikor magához tért, egy ismeretlen vidék partján találta magát, s nem emlékezett, hogy került oda, s ki volt előtte.

Az első alak, akivel összetalálkozott, egy ember volt, Sir Becir. Súlyos fizikai sebiből felgyógyulva csatlakozott a lovaghoz és harcos társaihoz, akik Damara határait őrizték. Az elkövetkező négy év alatt Shelian kiváló „felderítő” lett, ami önmagát is meglepte, mivel nem tudta, hogy bizonyos dolgok hogyan jutnak az eszébe, mikor tanulhatta őket. Érdekes barátság, bajtársiasság kötötte össze a lovaggal, kinek értékrendjét, s néha a gondolatmenetét nem igen tudja elfogadni.

Amikor északon az egyik bányászfalu határait derítették fel, s éppen visszatértek a faluba, hihetetlen látvány fogadta őket. A faluban tartózkodó öregeket, gyerekeket, s nőket kirángatták házaikból, amelyeket feldúltak tulajdon bajtársaik. A jelenlévő földesúrral történt szóváltás sem tudott véget szabni a faluban eluralkodott erőszaknak, s miután a barátja, a lovag levágta a földesurat, s rárontott az erőszaktevőkre, nem volt visszaút. A nap végére csapzottan, győztesként, de nehéz gondolatokkal hagyták el a falut, menekülniük kellett.

Ez az incidens még jobban összekovácsolta őket, s miután megismerte a lovag családját sújtó átkot, együtt keltek útra, új kalandok és vidékek felé, amelyek talán megváltást hozhatnak nekik. Az az új remény, amelyet egy titokzatos damarai nő adott a lovagnak, őt is reménnyel töltötte el, hátha útjaik során olyanokkal találkoznak, kik felismerik, s megismertetik a múltját.

Vízmélyvára felé karavánokhoz csatlakozva óhajtottak eljutni, egyrészt, mert a biztonság nagyobb volt, s az esély is, hogy talán felismerik.

Útjaik során találkoztak Aljuntil mágussal, akik kicsit fura szerzet, de mindig a csapat érdekeit, túlélését tartja szem előtt. Viszont a harcos Harr már más tészta, aki előbb üt s utána kérdez, messze áll a szívétől, de elfogadja.

Shelian nem igazán érzi jól magát az összecsapások alatt, s távol is áll tőle az élet kioltása, de ha sajnos elkerülhetetlen a dolog, akkor minden zokszó nélkül megteszi.

Fent

Keresés

Véletlen kép a galériából

t10 kard2
Image Detail Image Download
Fent