Logo
Hétköznapi Hősök Ifjúsági Egyesület

Koppánymonostor 2006 - élménybeszámoló

Figyelem! Új ablakban nyissa meg. PDFNyomtatásE-mail

Írta: Éberen Őrködő

2006. július 23-30-án volt a sokadik koppánymonostori szerepjátéktábor. A Fenyves üdülõtelep kiválóan alkalmas egy találkozó helyszínéül, hiszen könnyen elérhetõ, közel van Komáromhoz (és az M1-es autópályához), van két sportpálya, egy nagy ebédlõ konyhával, a Duna 200 m-re van, ahol fürdeni is lehet, és wc-vel, fürdõvel ellátott faházakban alhatunk.

Idén kissé megcsappant a létszám, 21 fiatal tartott ki végig, de összesen közel negyvenen fordultak meg a táborban. Vasárnap és szerdán este saját magunknak fõzõcskéztünk mindenki legnagyobb megelégedésére, egyébként a napi háromszori étkezés biztosított volt (bár a múlt korokból megidézett gonosz konyhásnénivel meg kellett küzdenünk).

Reggelente Shinkendo-t (www.shinkendo.hu) gyakorolhatott minden táborlakó, bár a hajnali 7 órai idõpontnak köszönhetõen elfértünk a pályán.


Három versenymodult játszhattak végig a résztvevõk a héten (nézd meg az Álmaink szekcióban, hátha letölthetõek már):
- Forgetten Realms világán (DnD): Újra együtt (írta és mesélte: Várhegyi Attila)
- Ynev világán (M.a.g.u.s.): A herceg testõrei (irta és mesélte: Éberen Õrködõ)
- A sötét jövõben (Shadowrun): Raszta-lan-ok (írta és mesélte: Bella Viktor)

A moduloknak mindenki nekivágott, kivéve a hét közepén érkezõ csapat, akiknek a M.a.g.u.s. modulra nem maradt idejük. A mesékkel elégedettek voltak a résztvevõk annak ellenére, hogy a Shadowrun modult senki sem élte túl (az már csak egy ilyen világ).


A versenymodulok mellett természetesen mást is játszottunk, amikor csak volt rá idõnk (Hét Tenger, Alien RPG, Call of Ctulhu, stb.).

A koppánymonostori tábor híres a nagy társasjáték-felhozataláról, ennek megfelelõen most is nagy szerepet kaptak a kártyás (nem gyûjtögetõs!) és táblás társasjátékok. A régiek mellett (Bang!, Citadella, Trónok Harca, Catan telepesei, stb.) új játékokkal is megismerkedhettünk (Pirates, Doom, Puerto Rico).


A táborban a Sárkánytûz szerepjátékbolt kihelyezett tagozatának köszönhetõen vehettünk is új regényeket, kiegészítõket, kockákat, ha épp erre volt szükségünk.


A sok üldögélés között - és az egymásra várakozást kitöltendõ - jól esett egy kis sport, erre is volt lehetõség.


Szerdán délután egy kiváló Shinkendo bemutatón ámulhattunk, ahol a különbözõ kardrántási technikák, a páros gyakorlatok, a kétfegyveres harc mellett igazi szamuráj-kardos vágásokat is láttunk, aminek néhány gyékényszõnyeg látta kárát.


Szombat este aztán eredményt hirdettünk, ahol díjaztuk a különbözõ mesék résztvevõit könyvekkel, kockákkal és sok-sok miniatûr modellel. A díjakat a tábor szervezõje, Kovács Zoltán, a Sárkánytûz szerepjátékbolt képviseletében Várhegyi Attila és a M.a.g.u.s. versenyt szponzoráló Hétköznapi Hõsök Ifjúsági Egyesület biztosította.

Szellemileg felfrissülve, új élményekkel gazdagodva és jelentõs alváshiánnyal hagytuk hátra a tábort, ahol új ismeretségek, kezdõdõ barátságok alakultak ki az éjszakába nyúló kellemes beszélgetéseknek is köszönhetõen.

Szép volt, jó volt, csak rövid volt, tehát: jövõre ugyanitt!

 

Fent

Keresés

Véletlen kép a galériából

Sok szamuráj az egyik táborban
Image Detail Image Download
Fent