Logo
Hétköznapi Hősök Ifjúsági Egyesület

Shinkendo - Szamuráj kardvívás

Figyelem! Új ablakban nyissa meg. PDFNyomtatásE-mail

Írta: The

A Shinkendo egy tradícionális alapokon nyugvó modern harcművészeti rendszer. Nevének jelentése: az igazi kard útja.

Megalapítója Kaiso Obata Toshishiro, aki Japánban, Gunma tartományban született 1948-ban, egy nagy múltú szamuráj család gyermekeként. Obata Soke a Shinkendo megalapításakor egy olyan stílust hozott létre, amely újra egyesítette a japán kardvívás mára elkülönült elemeit.

A Shinkendo tehát nem egy új harcművészeti irányzat, hanem a régi, csaknem elfeledett szamuráj kardvívás újjáébredése, hozzáigazítva a XXI. Század körülményeihez. Fizikai részét azokból a jól bevált technikákból meríti, amelyeket egykor a szamurájok használtak, ugyanakkor a tanulók a gyakorlás alatt elsajátítják annak módszereit, hogyan tegyék az életet felelősségteljesebbé, örömtelibbé, megtanulják tisztelni a természetet, az életet, megbecsülni a békét.

Obata Soke tanítása szerint: „A Shinkendo tanulása alatt terjeszd ki a baráti körödet, és az edzéseken tanuld meg tisztelni a másikat és az idősebbeket. A türelem és a folyamatosság érzete kell, hogy hasson a mindennapi életedre, nem csak akkor, amikor a dojo-ban gyakorolsz!” Japánban tenni valamit, ami „Shinken”, nagyon őszinte és komoly erőfeszítést jelent.

A Jinsei Shinkendo szelleme: önismeret, határozott törekvés a fejlődésre, a test fejlesztésére, a lélek és a szellem megtisztulására. A Shinkendoban nem használatos a dan/kyu rendszer. Fokozatai a régi feudális rangrendszeren alapulnak.

 

bővebben: www.shinkendo.hu 


Fent

Keresés

Véletlen kép a galériából

39
Image Detail Image Download
Fent