Logo
Hétköznapi Hősök Ifjúsági Egyesület

Trónok Harca

Figyelem! Új ablakban nyissa meg. PDFNyomtatásE-mail

Írta: The

Táblás, kártyás, területfoglalós társasjáték

 

  • Tervező: Christian T. Petersen
  • Kiadó: Fantasy flight games
  • Magyar kiadás: Delta Vision
  • Játékidő: 2-3 óra
  • Játékosok száma: 3-5
  • Életkor: 12+


Westeros - a király, Robert Baratheon halott. A Hét-királyság útjain mindenfelé seregek vonulnak, gyülekeznek. Hollók hozzák-viszik a híreket és úgy tűnik - a Vastrónt magukénak követelő királyok csatája immáron elkerülhetetlen…

 

A Lannister-ház az ifjú Joffrey trónigényét támogatja, hiszen az elhunyt király özvegye, Cersei maga is a Lannister-házba született. Ám Stannis Baratheon tudja, hogy nem Robert Joffrey apja, s ezért az öröklés rendje szerint magának követeli a trónt. A Vas-szigeteken a Greyjoyok új lázadásra készülnek, és vágyaik immáron nem korlátozódnak csupán a függetlenségre. Északon a Starkok hívják össze lobogóikat, hogy harcba szálljanak a helyesnek vélt ügyért, míg délen a dúsgazdag Tyrell-ház dédelgeti régi ambícióját a trón megszerzéséről.

A Trónok harca társasjátékban, amely George R. R. Martin – „A Tűz és Jég dala” című világhírű regényciklusán alapul, a játékosok Westeros nagy nemesi házainak egyikét irányíthatják. A Lannisterek, a Starkok, a Baratheonok, a Tyrellek vagy a Greyjoyok fejeként okos tervekkel, ügyes diplomáciával – és nem utolsósorban ravasz hadi taktikával – megmérkőzhetnek egymással a várak, városok és tartományok feletti uralomért, hogy házuknak így dicsőséget szerezve végül elnyerjék a legnagyszerűbb jutalmat, a Vastrónt. 

 

 

 

Forrás: GÉMKLUB

Fent

Keresés

Véletlen kép a galériából

Tünde úrnő
Image Detail Image Download
Fent